Porselein verven
 
Welkom
Cursussen en workshops
Agenda
Eigen werk
Foto's cursisten
Contact
Interessante Websites

 

 

 

Met porseleinverf is het voor iedereen mogelijk porselein te beschilderen.  Porseleinverf is niet giftig, dus ook te gebruiken op dagelijks serviesgoed. Tevens is de verf op waterbasis en kan alle gereedschap met water worden gereinigd.
Vroeger was het beschilderen van porselein alleen voorbehouden aan ervaren, gespecialiseerde schilders. Zij maakten de prachtigste wandborden, serviezen en vazen.  Alle stukken werden met de hand geschilderd, waardoor elk stuk uniek is. Echt handgeschilderd porselein was om deze reden dan ook behoorlijk duur.

Nu is het mogelijk om een eigen, unieke porselein verzameling te beginnen door zelf porselein te beschilderen. Je kunt de stukken beschilderen volgens eigen idee. Voor inspiratie heb ik voorbeelden van patronen en motieven. Ook kunt je zelf een ontwerp meenemen. Je kunt zelf een porseleinen voorwerp meenemen of je kunt in overleg iets uitkiezen uit mijn voorraad porselein.

 

Na het verven moet het porselein eerst 24 uur drogen. Daarna moet het stuk worden gebakken in een oven. Na het bakken kun je het porselein gewoon gebruiken. Het is dan zelfs vaatwasmachine bestendig.

Mandala tekenen
Overige Mandala
Chakra
keltische symbolen
Zentangle
Zentangle materiaal
Glas verven
Tuimelblokken maken
Bij u thuis of op het werk
Kinderstreken
Creatief in Frankrijk
Porselein verven