Agenda
 
Welkom
Cursussen en workshops
Agenda
Eigen werk
Foto's cursisten
Contact
Interessante Websites

 

 

Alle workshops gaan door bij 2 aanmeldingen en zijn vol bij 4 deelnemers. Bij het Open Atelier zijn meer aanmeldingen mogelijk tot maximaal 8 personen. Tenzij anders aangegeven zijn de workshops van 10 tot 12 uur en worden gegeven bij mij thuis: Trekschuit 15, 2171MH Sassenheim.

*****

Hieronder een overzicht van de workshops die ik de komende maanden ga geven. Een uitgebreide omschrijving van deze en andere workshops staat verder naar onderen.

*****

Tekenen in Frankrijk:

Mandala tekenweek van 19 tot en met 24 mei 2019

Zentangle geÔnspireerde tekenweek  van 12 tot en met 17 mei 2019

Mandala tekenen

 • Roosvenstermandala tekenen op vrijdag 22/2 - 8/3 - 22/3 en 5/4

 • Mandala/Zendala tekenen op vrijdag 1/3 - 15/3 - 29/3 en 12/4

 • Keltische mandala's tekenen op woensdag 20/2 - 6/3 - 20/3 - 3/4 - 17/4 en 1/5

 • Graancirkel mandala tekenen op woensdag 27/2 - 27/3 en 24/4

 • Landen mandala tekenen op woensdag 13/3 - 10/4 en 8/5

 • Boeddha mandala tekenen op zaterdag 9/3 - 30/3 en 20/4

Zentangle basis workshop

 • Zaterdag 23 maart en 4 mei

 • Woensdagavond 27 maart en 8 mei van 19.30 tot 21.30 uur

Overige workshops

 • Zentangle witte pen op zwarte tile op zaterdag 2 maart - woensdagavond 10 april van 19.30 tot 21.30 uur

 • Zentangle renaissance tile op zaterdag 23 februari en 27 april - woensdagavond 27 februari en 24 april van 19.30 tot 21.30 uur

 • Zentangle organische patronen op zaterdag 16 maart en 13 april - woensdagavond 13 maart van 19.30 tot 21.30 uur

  Gemstones tekenen op zaterdag 6 april

Open Atelier

 • Op zondag 3/3 - 17/3 - 31/3 - 14/4 en 28/4

Wil je een workshop volgen maar kun je op de aangegeven datum niet? Laat het me weten, misschien is er een mogelijkheid een extra workshop in te plannen. Of misschien wil je een workshop volgen die niet op de agenda staat. Ook dan kun je me mailen zodat ik daar rekening mee kan houden.

 

Opgeven voor de cursussen en workshops kan telefonisch, 0252-220892, of via email: info@kunstkamer.info (helaas zijn er problemen met het ontvangen van emails. Je kunt het beste even bellen om af te spreken)

Hier kun je ook terecht voor informatie.

 

Of via Facebook

*****

Mandala strippenkaart

Het is nu ook mogelijk om verschillende mandala workshops te volgen. Misschien kun je de ene week Oosterse mandala's tekenen en de andere week roosvensters mandalaís. Of wil je de Keltische mandala's combineren met de Roosvensters.

Hoe? Je koopt een strippenkaart voor 75 euro en kiest de 6 workshops die jij wilt volgen. De kaart is geldig tot 1 januari 2020.

 ******

Workshop Keltische symbolen tekenen

Tijdens de workshop wordt iedere ochtend een ander Keltisch symbool getekend. Ook wordt er een begin gemaakt met het naar eigen inzicht en keuze kleuren/invullen van de tekening, waarna je hem thuis af kunt maken.

*****

Workshop Graancirkel mandalaís tekenen

Tijdens de workshop wordt iedere ochtend een andere Graancirkel getekend. Ook wordt er een begin gemaakt met het naar eigen inzicht en keuze kleuren/invullen van de tekening, waarna je hem thuis af kunt maken.

*****

Workshop Oosterse mandala tekenen

Tijdens de workshop wordt een Oosterse mandala opgezet en een begin gemaakt met het aan de hand van Oosterse vormen naar eigen inzicht en keuze kleuren/invullen van de tekening, waarna je hem thuis af kunt maken.

*****

Workshop Mandala/Zendala tekenen

Tijdens de workshop wordt iedere ochtend een andere mandala getekend op papier van 30x30 of 50x50 cm. Daarna kun je de tekening invullen met Zentangle patronen of kleuren of een combinatie van beide. De tekening wordt thuis afgemaakt.

*****

Workshop Roosvenster mandala tekenen

Tijdens de workshop wordt iedere ochtend een ander Roosvenster getekend. Ook wordt er een begin gemaakt met het naar eigen inzicht en keuze kleuren/invullen van de tekening, waarna je hem thuis af kunt maken.

*****

Workshop Boeddha mandala tekenen

Tijdens de workshop wordt aan de hand van het boek "De 5 mannelijke Boeddha's" iedere ochtend een andere Boeddha getekend. Ook wordt er een begin gemaakt met het kleuren/invullen van de tekening, waarna je hem thuis af kunt maken.

 

Workshop mandala tekenen

De kosten zijn per workshop zijn EUR 15,--. Dit is inclusief (gebruik) materiaal en koffie/thee. 

Tijdens de workshop wordt gekleurd met Lyra potloden. Heb je zelf andere kleurpotloden thuis, dan raad ik je aan deze mee te nemen.

 

*****

Open Atelier

Wil je een tekening afmaken? Zoek je inspiratie? Wil je gemaakt werk delen met anderen? Heb je vragen over het opzetten van een tekening? Zoek je suggestie voor het afmaken van een tekening? Is het lastig om thuis tijd vrij te maken om creatief bezig te zijn? Kom naar het open atelier.

Op deze ochtenden werkt iedereen aan een meegebracht creatief project.

Laat van te voren weten dat je komt en hoeveel ruimte je nodig hebt, dan kan ik daar rekening mee houden.

 

De kosten voor het open atelier zijn EUR 5,00 per persoon, inclusief koffie/thee.

 

*****

Zentangle

 

Basis workshop

Maak kennis met de Zentangle methode. Tijdens een workshop van 2 uur vertel ik je meer over de achtergronden van Zentangle en leer je de eerste patronen tekenen. Na deze workshop weet je genoeg om zelf aan de slag te gaan.

 

De kosten van de basis workshop zijn EUR 25,-- per persoon. Dit is inclusief 10 euro voor een mini-kit (met daarin het materiaal om tijdens de workshop te gebruiken en om thuis mee verder te gaan) en koffie/thee.

  

Wit op zwarte tiles

Tijdens deze workshop wordt er met een witte Gelly Roll pen op zwart papier getekend, waarna met een wit potlood highlights worden toegevoegd.

 

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen die een basis workshop heeft gevolgd.

De kosten voor deze workshop bedragen 15 euro per persoon. Dit is inclusief 5 euro materiaal, koffie/thee.

 

Renaissance tiles

Tijdens deze workshop gaan we tekenen op een licht bruin papier, met een zwarte Micron pen, een witte Gelly Roll pen en een bruine Micron pen, waarna we schaduwen met een grafiet potlood en een wit potlood.

 

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen die een basis workshop heeft gevolgd.

De kosten voor deze workshop zijn 20 euro per persoon. Dit is inclusief 10 euro materiaal, koffie/thee. Neem je mini-kit mee om tijdens de workshop te gebruiken.

 

Overige Zentangle geÔnspireerde workshops

Tijdens deze workshops worden nieuwe technieken uitgelegd, of ga je de patronen op een ander manier gebruiken. Nieuwsgierig? Laat je verrassen of neem contact op voor een uitgebreidere uitleg.

 

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen die een basis workshop heeft gevolgd.

De kosten voor deze workshop zijn 15 euro per persoon. Dit is inclusief materiaal, koffie/thee. Neem je mini-kit mee om tijdens de workshop te gebruiken.

 

******

Gemstones tekenen - Gemstones tekenen op zwart papier

De nieuwe rage op internet: het tekenen van gemstones = sierstenen met (kleur)potlood, waarna je er met (Zentangle) patronen omheen tekent, zodat je jouw eigen sieraden op papier creŽert.

 

Tijdens de workshop kun je gebruik maken van diverse soorten papier, merken/typen kleurpotloden, witte Gelly Rol pennen en fijnschrijvers van diverse dikte. Ook is het mogelijk om een eigen tekening mee te nemen om daar de gemstones in te tekenen.

 

De kosten voor deze workshop bedragen 15 euro per persoon. Dit is inclusief (gebruik) materiaal en koffie of thee.

 

*****

Papier marmeren met acrylverf en scheerschuim

Tijdens deze workshop ga je papier (maximaal A4 formaat) voorzien van een verflaag, die je kunt gebruiken als achtergrond voor andere tekeningen. De kosten van deze workshop zijn 15 euro per persoon, inclusief koffie/thee en materiaal (A4 tekenpapier). Het is mogelijk om Zentangle-tiles te kleuren. Deze zijn niet bij de prijs inbegrepen maar wel op voorraad (55 cent voor een witte tile, 65 cent voor een witte zendala-tile).

*****